Seo tip-Φτιάξ' το μόνος σου

on 20/03/2014 - 14:31

Το περιεχόμενο είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που ο αλγόριθμος του Google λαμβάνει υπόψιν. Δυστυχώς τα περισσότερα site δεν έχουν ολοκληρωμένο περιεχόμενο, διότι ο ιδιοκτήτες τους συνήθως εστιάζουν την προσοχή τους στην εμφάνιση της ιστοσελίδας.
Η εμφάνιση είναι είναι ενας από τους παράγοντες που θα κρατήσει τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα μας. Πως όμως ο επισκέπτης φτάνει σε εμάς; Πρέπει ο αλγόριθμος του Google να μας εμπιστευτεί και να μας ανεβάσει στην κατάταξη βαθμολόγησης του. Μην μπερδεύεστε. Δεν πληρώνει κανένας το Google να τον ανεβάσει θέση στα οργανικά αποτελέσματα (για όσους δεν γνωρίζουν με τον όρο οργανικό αποτέλεσμα εννοούμε την δωρεάν κατάταξη βάση αλγορίθμου). Οι θέσεις κατάταξής προκύπτουν κατόπιν συστηματικής δουλειάς και μελέτης των αποτελεσμάτων και του ανταγωνισμού.

Εμπλουτίστε λοιπόν το περιεχόμενό σας. Γράφετε αναλυτικές περιγραφές των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχετε. Επισημάνετε διάφορα θέματα όπως για παράδειγμα τι σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Δείτε τον ανταγωνισμό σας που βγαίνει ψηλά στα αποτελέσματα τι έχει κάνει καλύτερα από εσάς όσον αφορά το περιεχόμενο του. Μήπως θίγει περισσότερα θέματα από εσάς; Μήπως είναι αναλυτικότερος από εσάς;

Τι να προσέξετε:

1) Ορθογραφικά λάθη. Ένας επισκέπτης μπορεί να μην τα δει, αλλά να είστε σίγουροι ότι το Google θα τα δει όλα.

2) Μην περιμένετε ο προγραμματιστής σας να γράψει τα κείμενα για εσάς. Δεν έχει την γνώση του αντικειμένου σας και σαφώς ο λόγος του θα είναι φτωχός.

3) Αποφύγετε να αντιγράψετε κείμενα από άλλες ιστοσελίδες. Το Google θα καταλάβει από που τα έχετε πάρει και θα σας κατατάξει αναλόγως.

4) Αποφύγετε τις μεγάλες ακατανόητες προτάσεις καθώς και τις πτωχές σε περιεχόμενο. Χρησιμοποιείστε πλούσιο λεξιλόγιο.

5) Χρησιμοποιείστε τις λέξεις κλειδιά σας σε διάφορα σημεία του κειμένου σας. Η επανάληψη τους (με μέτρο βέβαια) δίνει στο Google να καταλάβει ότι το βασικό αντικειμενο της ιστοσελίδας σχετίζεται με αυτό που αναγράφουν οι περισσότερο αναφερόμενες λέξεις.

Σχόλια